Hotel Ærø 2017-10-19T11:13:25+00:00

Overnatning i Svendborg på Sydfyn

Har du brug for overnatning på Sydfyn? Eller måske er det blot på tide at forkæle din udkårne med et romantisk hotelophold? På Svendborg havn finder du historiske Hotel Ærø. Og vi bilder os ind, at du kan fornemme hyggen og vores hjemlige atmosfære allerede inden, du træder indenfor.

Historien om Hotel Ærø i Svendborg går tilbage til 1860. Dengang var vi byens havnehotel og stamværtshus for de lokale skibsredere og håndværksmestre.

Individuelle hotelværelser med indbygget charme

I dag fremstår hotellet flot, indbydende og nyrenoveret – med respekt for de historiske ejendomme på begge sider af Brogade. Alle vores værelser, hotelsuiter og ferielejligheder er indrettet individuelt efter gammel, engelsk kolonistil. Vi har gjort alt for, at du skal føle dig velkommen, når du overnatter her på Hotel Ærø.

Læs mere om vores værelser

Havneliv og maritim udsigt

Du finder Hotel Ærø lige ved færgelejet, hvorfra færgerne dagligt afgår til Ærø, Skarø, Hjortø og Drejø. I det hele taget ligger vi maritimt placeret med smuk udsigt over Svendborg Havn og den gamle træskibsbro, hvor der ofte er liv og leben. En charmerende udsigt du kan nyde fra flere af vores hotelværelser.

De elskende i tårnværelset

Det var på Hotel Ærø, at den svenske officer og adelsmand, Sixten Sparre, og den danske cirkusprinsesse, Elvira Madigan, indlogerede sig i 1889. Nærmere bestemt i tårnværelset på hjørnet af Brogade. Her søgte de ly efter at være flygtet fra deres familier. Senere tog de livet af sig selv i Nørreskoven på Tåsinge.

Historien er en dansk pendant til Romeo og Julie, og har da også givet stof til skillingsviser og film i både Danmark og Sverige.

Skibsentusiaster, vandhunde og vandrefolk

Svendborg er en hyggelig by, og blot 5 minutters gang fra Hotel Ærø finder du byens centrum. Du kan også gå ombord på Maritimt Centers gamle træskibe og snuppe en heldagsudflugt i øhavet. Skibene ligger for anker lige uden for vores hoveddør.

I sommersæsonen kan du tage på rundfart i Svendborgsund med veteranskibet M/S Helge, hvor udsigten til idyllisk natur, blåt vand og de mange små lystbådehavne er tæt på afhængighedsskabende. Men pas på! Man kan nemlig sagtens blive afhængig af Svendborg og den skønne natur på Sydfyn.

Læs, hvilke oplevelser, vi anbefaler i Svendborg

Overnat på hyggelige hotelværelser i smukke, historiske rammer

Hotel i hjertet af Svendborg – smukt beliggende på havnen

Hotellet er det perfekte udgangspunkt, når du skal opleve Sydfyn